Új könyvek a könyvtárban, ez mindig öröm! Ha vesszük őket, akkor is, ha kapjuk, duplán.(Tekintve a mai könyvárakat.) Most mind a kettőben részünk lehet: Zarándy Zoltán megvásárolta a könyvtárnak Benedek Elek: a Nagy magyarok élete II. kötetét, (benne többek közt Mátyás király), Kováts Attila XII. D osztályos tanulónktól pedig a kétkötetes Cambridge Enciklopédiát kaptuk. Mindkettőjüknek köszönjük! További beszerzések: Dragomán György: A fehér király, Hajnóczy Péter : A halál kilovagolt Perzsiából, Rivalda 2006 - 2007, Térey János: Jeremiás avagy Isten hidege, Tóth Krisztina: Magas labda. A két utolsó könyv a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg, amely a Könyvfesztiválon elnyerte az Év Kiadója Díjat. (Náluk jelentek meg többek közt Csáth Géza, Bodor Ádám, Dragomán György,Kertész Imre, Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos,Varró Dániel és Závada Pál művei is.)
A Budai-díjat, amelyet évente egy könyv és egy interaktív kiadvány nyerhet el, a Nálatok nőnek-e még égig érő paszulyok című válogatás kapta. ( A kötet egy "növény - zöldség" tematikáju meseíró pályázat végeredménye.) Interaktív kiadvány kategóriában a zsűri a Petőfi Irodalmi Múzeum Kelettől Nyugatig - Mesélő térképek a Nyugat íróinak életéről című munkáját tartotta a legjobbnak. Az év legjobb budapesti könyvesboltja: az Írók Boltja.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr431973282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása