institut.jpgMúlt szerdán a 11.B francia csoportjával "expedícióra" indultunk: a Frankofónia Fesztivál alkalmából a budapesti Francia Intézet diákoknak hirdetett marionett előadását néztük meg, amely érdekes kombinációja volt a színháznak és bábjátéknak, francia és német nyelven. A klasszikus Piroska és a farkas Grimm mese sajátságos feldolgozását láthattuk az intézet előadótermében, amelyet teljesen megtöltött a különböző iskolákból érkező diákság. Előadás után az intézet 4. emeletén található Médiatheque-ben, könyvtárban is körbesétáltunk (és körbenéztünk).

médiatheque.JPGAmit a Médiatárról tudni kell: az Országházzal szemben, a budai oldalon, egy modern, tágas, dunaparti épületben fogadja olvasóit (400 m², 70 ülőhely). A médiatár a francia nyelv és kultúra különösen gazdag tárháza. Nyitott felnőttek és gyermekek, diákok, tanárok és szakemberek számára egyaránt. Az új audiovizuális és digitális technológiákat is alkalmazó könyvtárban nagy választékból - 33 000 könyv, 4000 CD, 2000 DVD, 120 különböző folyóirat - válogathatnak az olvasók. (Személyes megjegyzés: az olvasóteremból pedig páratlan a kilátás a Dunára...)

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr564330241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása