Kaméleon.jpgA Kaméleon Olvasóklub egy olyan négyfordulós levelező játék, mely egyaránt épül kortárs és klasszikus gyerekirodalmi szövegekre, s amely csaknem harminc gyerekkönyvkiadó igényes és minőségi kiadványiból válogat. A cél az, hogy közelebb vigyék a gyerekirodalmat a gyerekekhez, játékos formában fejlesszék szövegértésüket.

A játékban részt vevő diákok minden alkalommal egy-egy szépen illusztrált feladatlapot kapnak, amelyen egy szövegrészletet találnak valamelyik kortárs gyerekirodalmi műből, és hozzá kapcsolódóan tíz feladványt. A feladatok mind jellegükben, mind nehézségi szintjüket tekintve változatosak, igazodnak a gyerekek életkorához. Egyszerűbb kérdések, feleletválasztós feladatok, rejtvények, önálló kutatómunkák, fogalmazások, illusztrációk készítése váltogatják egymást, mindvégig szem előtt tartva, hogy a játékosok kedvüket leljék a feladatok megoldásában.

A második, harmadik és negyedik osztályosoknak a feladatsor második felében egy jól ismert klasszikus vagy népmesének a címét adják meg, illetve kapnak a meséhez tartozóan öt feladatot is. Maguknak kell kikeresniük az adott mesét, jobb esetben az otthoni könyvespolcon, vagy a könyvtárban.

Az első osztályosokra is gondoltak. Mivel ők még csak épp barátkoznak a betűkkel, tanulják az olvasást, az ő feladatlapjuk egy kicsit más, mint a többieké.

A megoldott feladatlapokat a gyerekek visszaküldik, a Kaméleon kijavítja, pontozza őket, év végén pedig a végig szorgalmasan dolgozó játékosok könyvjutalmat kapnak.

Jelentkezés:http://www.rainbowkatalogus.hu/olvasoklub/jelentkezes.php  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr855529267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása