konyvtarosok 2013.10.20. 08:50

Tudtad-e...?

toronykönyvtár.jpgA diákok és a pedagógusok összefogásával megnyílt az Open Book Torony a győri Krúdy Gyula Középiskola aulájában. A toronykönyvtár főleg a diákok irodalmi érdeklődési körét szolgálja, de megtalálhatók a tanulmányokhoz szükséges kötelező irodalmak is. A könyvtárhasználatnak csak egyetlen szabálya van: ha elviszel egy könyvet, hozzál helyette egy másikat. Így mindig frissül és színesedik a választék. Ha tornyunk nincs is (még), a könyvtár előtt mindig találsz nálunk is elvihető könyvet.

book.jpg A Texas államban található Biblio Tech csak hangos könyveket kínál látogatóinak.
A narancssárga színben úszó falak, és a futurisztikus berendezés inkább emlékeztet egy Apple vagy egy Google szakboltra, mégis hét ezer tagot számlál a könyvtár, a dolgozók pedig anekdotákat mesélnek a betévedő vendégekről: egy család huszonéves apukája például arról panaszkodott, hogy nem veszi semmi hasznát a hagyományos e-book olvasó programoknak, mivelhogy nem tud olvasni. A meglepett alkalmazottak ajánlottak a férfinak egy gyerekeknek készült e-book olvasót, ami olvasás oktató programmal van kiegészítve, amire az apa szinte remegett örömében, a felesége pedig nem bírta abbahagyni a sírást.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr155589136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása