konyvtarosok 2014.05.23. 19:49

Könyvajánló

akkor szakítsunk.jpgLeiner Laura: Akkor szakítsunk

Szilveszter. A kötelező jókedv napja. Amikor muszáj bulizni.
Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de Szánkó szilveszteri buliját nem akarják kihagyni. Eszti és Csabi, a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni.
Aztán minden másképp alakul...

"Az Akkor szakítsunk egy őrült és felejthetetlen szilveszter éjszaka története.
Kezdetben gimnazista tiniregényt varázsolt. Nem középiskolás fokon. Aztán bábeli zűrzavart álmodott. Fesztiváli könnyedséggel. Most éjszakai rohanást vizionál. Véget nem érő érzelmekkel. Hagyjátok magatokat olvastatni vele. "

(Kirády Attila, az Origo kreatív igazgatója)

 

szimbólumok.jpgSzimbólumok lexikona - Larousse

A francia Larousse Kiadó alapos és olvasmányos lexikona, amely megfejti és magyarázza a nyugati kultúra több mint 900 alapvető jelképét. A Bibliában és az antikvitásban gyökerező szimbolika mindenütt megtalálható. Nemcsak a vallási rítusokból, az ezoterikából és a művészetből, de a pszichoanalízisből, a politikából és a reklámokból is visszaköszön. Titkos jelentéseket hordoznak a növények, állatok, színek, számok, formák, fantasztikus teremtmények... így lesz a világ a tanításoktól lüktető szimbólumok erdeje.

 

írók, k.jpgÍrók, költők  -  Híres magyarok 1.(a-k)

"A kötettel útjára indítjuk Híres magyarok sorozatunkat. Célunk, hogy tematikusan felidézzük szellemi életünk kiválóságainak munkásságát, személyiségét - megismerjük az alkotó embert.
Az Írók, költők című könyv nemzeti irodalmunk áttekintése, válogatás. A legismertebb, legjelentősebb alakok mellett helyt kaptak benne - emberi életútjuk, mondanivalójuk alapján - ritkábban említett írók, költők is.
Irodalmunk nagyságait két kötetbe válogattuk, betűrendbe soroltuk. Az első A-tól K-ig, a második K-tól Zs-ig elemzi munkásságukat."

A sorozat könyvei jól kiegészítik az iskolai tananyagot, segítik a diákok felkészülését és az összefüggések felismerését. (Forrás: Libri)

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr86199171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása