Sokféleség, kihívás, rugalmasság

Az iskolai könyvtár mindenre képes!

Nem bíztam el magamat: így szól az Iskolai Könyvtári Világnap és -  2008 óta - az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjának idei szlogenje. Én így módosítanám: az iskolai könyvtár (sok)mindenre képes!

A részletekről, a pályázatokról olvashattok az oldalblogban is. Amiről ott nem olvashattok: könyvtárunk évek óta örömmel (és eredményesen) vesz részt a kiírt pályázatokon: pl. plakát,- novellaíró, - prezentáció pályázaton, de rendszeresen szervezünk házi programokat is ebből az alkalomból. Hogy csak néhányat említsek: iníciálé rajzoló, ex libris és könyvjelző tervező, öltöztess fát "kedvenc könyv" levelekkel, illusztráció Mátyás-mesékhez, infovadászat, veszíts el egy könyvet, stb. Nem csak a könyvtárostanár ötletein múlik persze a dolog sikere, hanem köszönet jár a szaktanár kollégáknak is, akik segítenek a megvalósításban. Októberben az idén is érdekes lehetőségek várnak. Lesz megint infovadászat, lehetsz könyvtár patrónus és kipróbálhatod, hogy mit tudsz kihozni egy régi könyvből a book art segítségével. A részletekről később! (A book artról pedig kis kiállítást láthatsz a könyvtár előtt, sőt a véleményedet is beírhatod a vendégkönyvbe.)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr862282529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása