könyvkarácsonyfa.jpg

  Csecsődi Mária: Karácsonyi enteriőrök

"A Karácsonyi enteriőrök gondolatát kétségtelenül korábbi könyvem, a Budapesti otthonok formálta, sok esetben inspirálta is. A könyv felidézi gyermekkorunk karácsonyait, a mesék világát, elkalauzol különböző kultúrákba, bepillantást enged szépen feldíszített otthonokba, az olvasók elé tárja az ünnep ízeit, trendjeit, tárgyi világának megannyi nélkülözhetetlen darabját. Remélem, hogy a kötet számos enteriőrök.jpghasznos ötletet nyújt a karácsonyi előkészületekhez, de azok sem fognak csalódni, akik a kandalló mellett, puha takaróba burkolózva csupán gyönyörködni szeretnének a képekben."

 

tolsztoj.pngTolsztoj: Járjatok világosságban

"Lev Tolsztoj vallásos ihletésű műveit a háború után született generációk igen kevéssé ismerhetik. Pedig az író egész életét áthatotta keresztény világnézet radikális értelmezése,  de őszinte istenkereséséhez nem fér kétség.
Kötetünk címadó kisregénye az ókeresztény korba kalauzolja az olvasókat. Az író a letűnőfélben lévő, hedonista görög-római gondolkodást szembesíti benne a kereszténység új tanításával, s bár ránk bízza annak eldöntését, melyik az igaz eszme, ő maga határozottan állást foglal, amikor főhősét végül elvezeti a keresztény közösségbe.
A kötet elbeszélései szintén az evangéliumok talaján sarjadtak. Legyen bár szó az orosz parasztról, aki minden pénzét félretéve Jeruzsálembe zarándokol, a kisvárosi csizmadiáról, aki Krisztust szeretné vendégül látni, vagy a pokolbéli ördögről, aki a népmesék hangulatát idéző módon akarja bűnre csábítani a romlatlan lelkű gazdaembert, Tolsztoj mindegyik történetben az örök és változatlan keresztény értékrend mellett foglal állást." (a Kiadó)

Sicc.jpgGratzer József: Új Sicc

Generációk nőttek fel Grätzer József klasszikus logikai és rejtvénykönyvén. A szerző, aki mellesleg Karinthy Frigyes személyi titkára volt, korának egyik legjellegzetesebb társasági figurájaként kávéházakban, baráti összejeveteleken szórakoztatta rejtvényeivel, játékos feladataival asztaltársaságát. A Sicc mára legendává vált, a "rejtvénykirály" számos játéka, feladata a mai napig él a gyerekek életében. Az Új Sicc a klasszikus könyv felújított kiadása. A Grätzer-trilógia első köteteként megjelent művet két további követi: Grätzer József Rébusz című logikai fejtörőket tartalmazó könyve és fia, a Kanadában élő neves matematikus Grätzer György: Elmesport egy esztendőre című logikai feladatgyűjteménye, amely az év minden napjára szolgál egy feladattal.

Forrás: Libri

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr924931131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása