József Attila: (Tenyeremre tettem...)

Tenyeremre tettem a lelkem:
Nézd meg, milyen szép százlátó üveg!
De Ő gyémántokat szedett elő,
Mert Ő az embert sose érti meg.
 

Április 11-e József Attila születésnapja - 1964 óta a magyar költészet napja. Országszerte változatos programokkal (felolvasások, versmondó versenyek, előadások, a Gát utcai szülőház emléktáblájának megkoszorúzása) tisztelegnek a költő emléke és általában a költészet előtt. A Műcsarnokban a Magyar Versmondók Egyesületének programja látható, a Jeles Napok oldalon a 2005-ös József Attila emlékévre készült összeállítást láthatjátok.Erre az alkalomra ajánlom Nektek a Tudod, hogy nincs bocsánat c. verset a Kaláka megzenésítésében, és érdemes meghallgatni hogyan mond József Attila verseket Jordán Tamás.(Érdekesség, hogy nem csak József Attila, hanem Márai Sándor is ezen a napon született, csak öt évvel korábban...)

 

125 éve, 1885 március 29-én született Kosztolányi Dezső, a magyar irodalom egyik legsokoldalúbb mestere, akire egy dokumentumfilmmel, valamint az Akarsz-e játszani és a Hajnali részegség című versekkel emlékezünk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr901906744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása