Avagy: " Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!"
 

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében. Az induláskor több mint 25 millióan álltak mögé, mára pedig szinte az egész Földre kiterjedt a mozgalom. Célja, hogy a legkülönbözőbb akciókkal felhívják a figyelmet a környezetvédelem, a környezettudatosság fontosságára. A mozgalom jelmondata: " Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Magyarországon 1990 óta rendezik meg, idén van a 20. születésnapja! (Világviszonylatban pedig a 4o.) Néhány rendezvény a sok közül:
 

Gödör Klub - Alternatívák a Föld Napjára

Többek közt: a könyv mint a tudás jelképe a "Könyvlabirintus"-építésében; a Gödör Klub zöldítési programja, a Gödörinda (Jelszó:" És mégis mozog a zöld!"); a Föld napi óriás héliumgömb felengedése ; ökoteregetés (a sétányra kifüggesztett ruhaszivárvány a Gödörbe lehozott, megunt, már nem hordott ruhákból).

Az Állatkert  többnapos programmal, a Föld Fesztivállal várja az érdeklődőket.

A Föld Napja Alapítvány is sokszínűen vesz részt az ünneplésben: pl.az új Játszma  ökológiai társasjátékkal, vagy az Olvass és cselekedj mozgalommal.

Critical Mass - Biciklizz minden hétköznap!
Az idén a tavalyi 30 ezernél is több kerékpárost várnak a felvonulás szervezői. Az idén már 15 magyarországi és erdélyi nagyvárosban is zajlik közel egyidőben az esemény.Ha megteheted, gyere Te is bringával aznap az iskolába, legyen ez a Te földnapi vállalásod.És nézd meg, milyen csodálatos a Föld. (Még...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr431936478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása