Faludy György szeptember 22-én ünnepelte volna 100. születésnapját. A Kossuth – díjas költőre barátai, tisztelői, kollégái emlékeznek szeptember 26-án este hat órakor a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.
A kétórás emlékestet Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója rendezi. A fellépő művészeket Tóth Ágnes, a Faludy-szavalóversenyt rendező tabi Rudnay Gyula Szakközépiskola irodalomtanára konferálja fel. A rendezvényen természetesen Faludy György özvegye, Faludy Fanni is tiszteletét teszi.
Az est fellépői többek közt Hobó, Deák Bill Gyula, Kubik Anna, Gerendás Péter, Lukács Sándor, Székhelyi József, Molnár Piroska, Palya Bea, Kálloy Molnár Péter, Tihanyi László. Mivel Faludy többek közt a Villon fordításairól is híres volt, hallgassatok meg kettőt:  

Villon-Faludy: Haláltánc ballada   

Villon-Faludy: Ballada a senki fiáról     

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr612320070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása