Megkezdődött!
Az ország határain belül és túl 170 múzeum 1100 programja vár az ötödik alkalommal megrendezett Múzeumok őszi fesztiválján szeptember 27. és november 13. között.
A fesztivál eseményei az idén 10 nagyobb tematikus blokk köré csoportosulnak, a múzeumi szakterületeket érintve. Többek közt: az Őszi hajtás című blokk  múzeumpedagógiai programokat mutat be, az Ilyen a természetünk... című sorozat a múzeumok természeti környezetét, történeti kertjeit ismerteti meg a látogatókkal, a Múzeumi tanösvény pedig tematikus sétautakat kínál. Minden évben népszerű a közönség elől máskor elzárt múzeumi helyszínekre kalauzoló Pincétől a padlásig blokk, a Művészetek találkozása című programcsoportban pedig  többek között koncertek, színházi és bábelőadások kapnak helyet a múzeumokban. Kreativitásodat kipróbálhatod A nagy rajzolás című rendezvényen: a Nagy-Britanniából indult kezdeményezéssel a látogatók a saját stílusuknak megfelelően hagyhatnak jelet a megtekintett intézmények kijelölt helyein.
A fesztivál hagyományosan a Márton-napi vigassággal zárul, az általában szabadtéri, libás ételeket és újbort kínáló őszbúcsúztató rendezvényekkel.
A részletes programról itt tájékozódhattok. Remélem, valamelyik rendezvényre sikerül eljutni!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr452329123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása