...újabb világnapok tolonganak egymás hegyén-hátán! Ha nem figyelsz, elmúlnak észrevétlenül... Október 1-je többek közt a zene világnapja is, melyet Jehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO tett világnappá. Ilyenkor nem csak a zeneművészet  legnagyobbjaira emlékezünk,(hogy csak az óriásokat említsem, Bachra, Mozartra, Beethovenre, vagy a nagy magyarok közül Bartókra,) de a programsorozatban a legváltozatosabb zenei műfajok is megtalálhatóak. Mi ünnepeljünk most a King Singer's együttes Bach nevére  és stílusában készült felvétellel.

Október 4. az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója, de világszerte, így 1991 óta Magyarországon is minden év október első vasárnapján tartják az állatok világnapját. Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nem csak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, és azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A világnapra állítottak össze állati jó feladatokat  a Sulineten.   Az állatok világnapján reggel 7 és este 19 óra között az Orpheus Állatvédő Egyesület a Twitteren minden 30 perceben egy megdöbbentő tényt tár fel az állatvilágból. Mindenesetre:vaúúúúúúúúú!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr242341147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása