Új, kreatív és szórakoztató társasjátékot szerzett be a könyvtár, amelyről nagyon jók a szakmai visszajelzések. A nyelvművelő játékban  egy-egy idegen szó meghatározását kell megadni vagy megtippelni, és a többiekkel elfogadtatni. A játékvezető felolvas egy idegen szót, a játékosok feladata, hogy kitalálják a szó jelentését. A definíciót papírra vetik, majd a játékvezető begyűjti azokat, és a helyes megoldással együtt felolvassa a lehetséges válaszokat. Nem kell mást tenni, mint szavazni a helyes vagy a helyesnek vélt megoldásra.
Emellett  kreatív pontszerzés, az ismétlő mező vagy a rablás színesítik a játékot!
Játékosok száma: egyéni játék esetén 4-8 fő, csapatjáték esetén 4-8 csapat,(1 csapat 2-3 fő) tehát influenzajárvány idején majdnem egy egész osztály játszhat. :) A Definity Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára alapján készült, és 15 éves kor felettieknek ajánlják, azaz Neked is! Kérd a magyartanárodat vagy az ofődet, hogy mutassa be a játékot az osztálynak, a könyvtárból lehet elkérni. Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr542435703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása