Izgalmas, részint tenger alatti nyomozás története Jacques Pradel újságíró és Luc Vanrell hivatásos mélytengeri búvár könyve, amely több évtizedes rejtély nyitját tárja fel. Az ő tíz évig tartó kutatásuk során derült fény arra, hogy miként és hol halt hősi halált Antoine de Saint-Exupéry író.
1944. július 31-én reggel 8 óra 45 perckor Saint-Exupéry felszállt egy Lightning P-38-assal fotófelderítést végezni, s mivel nem tért vissza a bázisra, eltűntnek nyilvánították. Volt, aki öngyilkosságra gyanakodott, az élénkebb fantáziával megáldottak pedig azt rebesgették, hogy Saint-Exupéry nyomtalan eltűnésében szerepe lehet A kis hercegnek, aki talán nem is csak egyszerűen mesehős… De ötvennégy év múltán egy marseilles-i halász hálója különös vízköves tárgyat hoz a felszínre, s mielőtt még visszadobná a vízbe a kacatot, megcsillan rajta a fény – és egy név…
A magyarul az Ab Ovo kiadónál megjelent kötet bepillantást enged az író életrajzába, félárván töltött gyermekkorától a felnőttként elszenvedett repülőszerencsétlenségeken át a második világháborúig, amikor már csak magasabb körök közbenjárására ülhetett be a pilótafülkébe, hiszen régen túllépte a megengedett felső korhatárt. Végül következik annak leírása, hogy a könyv szerzői hogyan derítették ki Saint-Exupery halálának okát.
A magyar cím: A kis herceg utolsó titka, eltér az eredetitől. Alighanem vásárlócsalogatónak szánták, de nyugodtan megbízhattak volna a magyar olvasóban, aki valószínűleg tudja, milyen mű fűződik Saint-Exupéry nevéhez. A könyvnek úgyis híre ment volna, hiszen kész detektívregény. Letehetetlen.

Forrás: Könyvhét

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr412559828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása