... hogy iskolánk is egyike a NAVA pontoknak, amelyekből összesen hét van a 18. kerületben? Hogy ingyenesen használhatod a könyvtár számítógépeiről? De mi is az a NAVA? ( Mi a NAVAlya?)

Még mielőtt sietve beütnéd a gugliba: a NAVA, Nemzeti Audiovizuális Archívum, a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók műsorai. (Olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára.) Különlegessége, hogy gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít, adatbázisa szabadon kereshető, a benne található műsorok teljes terjedelmükben pedig az úgynevezett NAVA-pontokon, könyvtárakban, iskolákban tekinthetők meg - így a mi könyvtárunkban is. Aki nem hiszi, járjon utána... : )

 

 

1 komment

Címkék: nava tudtad e

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr762602004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.03.04. 13:27:48

>>"De mi is az a NAVA? ( Mi a NAVAlya?)"<< NAVAlya...ez jó! [;-<)) Akárcsak maga az ajánlott Honlap! Köszönöm!
süti beállítások módosítása