... február 21-ét 1999-ben az UNESCO Közgyűlése az Anyanyelv Nemzetközi Napjává nyilvánította, ezzel kívánta felhívni a világ figyelmét bolygónk nyelvi sokszínűségére. Az Eltűnéstől Veszélyeztetett Nyelvek Világatlaszából kiderül, hogy a Földön több mint 6000 nyelvet beszélnek, ugyanakkor ezek közül havonta két, őshonos lakosság által beszélt nyelv hal ki. A folyamat megállíthatatlannak tetszik, az UNESCO ezért tartotta feladatának, hogy ráirányítsa a világ figyelmét erre a folyamatra. 

... február 22 - én 75 éves Bodor Ádám Kossuth- és József Attila- díjas író.

... február 24 - én van Jégtörő Mátyás napja. Ahol Zsuzsanna nem vitte el a fagyot, Mátyás töri meg a tél uralmát. Vagy ha jeget nem talál, akkor csinál, a népi hagyomány szerint. Nekünk azért is nevezetes ez a nap, mert a névadónk Hunyadi MátyásA Mátyás királyról szóló mesékből itt megnézheted a Névnapi jóslatot.

... szintén február 24 - én van a Krimifalók napja. A krimit szerető olvasók és a kriminológiával foglalkozók első ízben találkozhatnak szemtől szemben ezen a hagyományteremtő eseményen, a Gerbaud-ban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr192679481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása