... március 25. - BARTÓK BÉLA (1881) születésnapja? Megnézhetsz róla egy virtuális kiállítást, ha kedved van, kóstolj bele egy rövid kis darabba, a Medvetáncba vagy hallgasd meg az Allegro Barbaro-t.

 

... március 27. - SZÍNHÁZI VILÁGNAP ? 1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. 1961-ben a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján e napon tartják a Színházi Világnapot, amely tiszteletadás a színészek, színházi dolgozók, és egy kicsit a közönség előtt is. A bőséges választékból egy ajánló: a Pesti Színházban a Kolozsvári Állami Magyar Színház adja elő a Leonce és Léna című darabot.

... március 29. - KOSZTOLÁNYI DEZSŐ (1885) születésnapja? Egyik kedvenc versemet, az Akarsz-e játszani-t hallgathatod meg itt.

 

Weöres Sándor: Hála-áldozat

(részlet)

Szememnek Ady nyitott új mezőt,
Babits tanított ízére a dalnak,
És Kosztolányi, hogy meg ne hajoljak

Ezt-azt kívánó kordivat előtt.

1 komment

Címkék: tudtad e

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr602761875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.03.30. 09:45:11

Weöres Sándor: "Hála-áldozata" fogott meg leginkább. Egy ilyen költő-zseni tud hálás lenni,és emlékezik a rá hatással levő művész-társakra. Köszönöm!
süti beállítások módosítása