...áprilistól magyarul is megjelenik a világ egyik legolvasottabb történelmi magazinja a BBC History?
Ez a havilap nem "száraz tudomány", hanem olvasmányos, színes és érdekes. A világ legkiválóbb szakemberei, "a történelem Pavarottijai" írnak bele - hangoztatta Papp Gábor, a magazin főszerkesztője. A BBC-vel kötött szerződés szerint 50 százalékban brit "alapanyagú" lesz a magyar változat, de a szerkesztők igyekeznek magyar szemszögből is érdekes publikációkat és képeket beválogatni.
A 100 oldalas újság szigorúan mentes az aktuálpolitikától.     Ára 795 forint lesz. (Az első példány azonban csak 395 forintba kerül !)
Ízelítő az első számból: Attila (Atilla!)nem volt Isten ostora  - csak 300 évvel később "nevezték ki". Newton csupán másodállásban "tudóskodott", megélhetése végett a királyi pénzverdénél volt igazgató és mellékesen mesterdetektív: ő leplezte le kora legagyafúrtabb pénzhamisítóját. Hogyan lett a jólfésült úrifiú Gandhiból meztelen fakír? - válasz a magazinban.

(forrás: kultura.hu)

 

2 komment

Címkék: tudtad e

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr672792852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JANKA_9 2011.04.16. 09:47:33

Szerintem elég silány lap lett.. a BBC-től azért többet vártam volna. =S Ráadásul még Atilla nevét sem tudják rendesen leírni (mivel Attilát csak a nyelvújítás kora óta írunk, a hun fejedelem pedig helyesen Atilla). No comment.
süti beállítások módosítása