A téma ilyenkor érettségi, felvételi táján aktuális: vajon milyen elképzelései vannak a fiataloknak  a rájuk váró életről, továbbtanulási és munkalehetőségeikről? Mit tehetünk mi, a család, az iskola, vagy a közvetlen környezet annak érdekében, hogy a tinédzserek olyan értékrendet és szokásokat alakítsanak ki, melyek hasznosak lesznek felnőttkori boldogulásuk szempontjából? Mi a tinik véleménye az iskolai és az iskolán kívüli életről, és a tapasztalataik vajon segítik-e a felnőttek világába való beilleszkedésüket??

Csíkszentmihályi Mihály pszichológus és Barbara Schneider szociológus egy egyedülálló kutatáson keresztül mutatják be a tinédzserek felnőtt élettel kapcsolatos elképzeléseinek és elvárásainak alakulását. Amerikai középiskolákban gyűjtöttek adatokat, a jövő tudósait képző elitiskoláktól a leghírhedtebb oktatási intézményekig. Eredményeik elemzése során kiemelt figyelmet fordítottak Csíkszentmihályi flow elméletére, mely szerint az értelmes időtöltés során szerzett pozitív élmények segítenek később örömet találni a munkában. Az "Életre hangolva"  útmutatót ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a tinédzsereket rávezetni a sikeres jövő felé vezető útra.

forrás: Alexandra online

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr202892421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása