Már a 82.!  A magyar irodalom és  könyvkiadás  hagyományos rendezvénye Budapesten kívül,  több mint félszáz vidéki városra is kiterjed. A helyszíneken gazdag programok várják az érdeklődőket. 1941 óta, azaz 70 év elteltével idén újra lesz magyar könyvhét a határon túl is, Kolozsváron. Az erdélyi könyvünnepet Csoóri Sándor Kossuth-díjas író, a  magyarországit a Vörösmarty téren Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író nyitja meg.

116 kiadó (köztük 19 határon túli) 385 újdonsága lát napvilágot, kizárólag magyar szerzők művei. A Gyermekkönyvnapokra 32 újdonság jelenik meg. A rendezvényeken fellép a Sebő együttes, a Kaláka együttes, a Palya Bea Duó, a Makám együttes, és koncertet ad Bródy János is. Június 4-én, szombaton könyvheti utcabállal veszi kezdetét a sok játékos programot, rendhagyó író-olvasó találkozókat kínáló Könyvek Éjszakája.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr282933455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása