„Sok Karinthy Frigyes van. Legalább annyi, ahány olvasója.
Mindenkinek a saját Karinthyja a legkedvesebb...”

(Karinthy Márton)
 

A Kossuth Kiadó 22 kötetes sorozatot indít Karinthy Frigyes, az egyik legtöbbet olvasott magyar író életművéből válogatva.
A kéthetente megjelenő, art deco stílusú könyvsorozat kötetei nem kerülnek könyvesbolti forgalomba; előfizeté­ssel, vagy az újságárusoknál juthatunk hozzájuk. Az első kötet - Budapesti emlék címmel - 2011. augusztus 31-én jelent meg, a második szeptember 7-én jelenik meg, az összes többi kéthetente, szerdánként követi egymást.

Az én egyik kedvencem az Így írtok ti, amely talán az író legnépszerűbb műve és amelyet természetesen megtaláltok a könyvtárban. Kedvcsinálónak olvassatok bele az Ady és a Madách paródiába.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr173199057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.09.15. 11:37:32

Bizony,jó ha a mai fiatalok is megtanulják: a paródia nem az Irigy Hónaljmirigy együttessel kezdődött,de még csak nem is az élő Klasszikus Gálvölgyi Jánossal,hanem Karinthy Frigyessel: legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1029
süti beállítások módosítása