A névadónkról, Sztehlo Gáborról készült bejegyzésben említett film: Gaudiopolisz - In memoriam Sztehlo Gábor - DVD változatát kapta ajándékba a könyvtár. A filmet az Iskolai Könyvtárak Világnapja alkalmából is megnézhetitek majd a könyvtárban.

A nyári szünet kezdetén szereztem be a könyvtárnak négy kártyajátékot, azzal a szándékkal, hogy a tanórákat, illetve a szabadidő eltöltését színesíthessék. Remélem, kipróbáljátok és tetszeni fog Nektek!

Ki kicsoda a világirodalomban és Ki kicsoda a magyar irodalomban  A hatvanas évek nagy sikerű Ki kicsoda… című százlapos kártyajátékát újította meg a Helikon kiadó. A kartonlapok egyik oldalán egy-egy neves szerző portréja látható, a másikon röviden  az illető élete és munkássága. Újdonságként minden mestertől egy-egy rövid idézet is olvasható.

 Ki kicsoda a magyar történelemben                                     Álmos vezértől Antall Józsefig tekinthetjük át a magyar történelem legfontosabb alakjait. A száz kártya egyik oldalán arcképeket látunk, a másikon az emelt szintű érettségi tananyagában is szereplő uralkodók, politikusok rövid jellemzését, valamint egy idézetet. A kártyákhoz megoldó füzet is kapcsolódik, pontos évszámokkal.

Ki kicsoda a görög mitológiában
A szintén száz kártyalapon a görög mitológia ismert alakjai szerepelnek festészeti alkotásokon, valamint a róluk szóló, őket idéző irodalmi részletek (nevük kihagyásával). A másik oldalon a hőshöz kapcsolódó események, tettek olvashatók, illetve származás, rokonság, megjelenítés, állandó jelzők; nyelvi és  kultúrtörténeti vonatkozások. A megoldófüzet természetesen tartalmazza a választ mindenre.

A kártyajátékokért a Lőrinci Garabonciás Alapítványnak tartozunk köszönettel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr903196356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.09.15. 11:37:10

Én gyűjtöm a bölcs mondásokat,és idézeteket, így nekem a "Ki kicsoda a világirodalomban és Ki kicsoda a magyar irodalomban" című kártyajáték a legszimpatikusabb,-de biztos hogy jó a másik kettő is!:-)
süti beállítások módosítása