... 1897 szeptember 2o-án született Tamási Áron? "Amihez Tamási Áron hozzáért, az menten megszépült. Az ő szemén keresztül a valóság mesevilág, nála a sötétség is tündérfényekkel világít. De Tamási Áronnál a mese is a valóság súlyosságára és bánataira vall.... A lélek nagy gyönyörűségei közé tartozik Tamási Áron novelláit olvasni, és ez a nagyon nagy, nagyon művészi novellaíró úgy mellékesen kitűnő regényeket és igen egyéni hangú, szívhez szóló, jó drámákat is írt." - írta róla Hegedűs Géza. Legolvasottabb műve az Ábel trilógiából az Ábel a rengetegben.

... szeptember 21-e a magyar dráma napja? A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik, annak emlékére hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A művet Paulay Ede állította színpadra. A mű alapján Jankovics Marcell rajzfilmet készített.

... szeptember 22-e Faludy György Kossuth-díjas költő, műfordító születésnapja?

Hallgassátok meg Óda a magyar nyelvhez c. versét!

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr73253391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása