konyvtarosok 2011.10.08. 06:04

Könyvajánló

Justin Pollard: Évezredek kincsei - 50 híres régészeti felfedezés
Az emberiség történetére vonatkozó legérdekesebb ismereteink nagy részét nem írott forrásokból, ha nem régészeti feltárásokból merítettük. Justin Pollard 50 kulcsfontosságú felfedezés segítségével meséli el a régészet történetét, bemutatva az adott felfedezéshez köthető legfontosabb mozzanatokat, személyeket. Az Évezredek kincsei nem csak rövid régészettörténet – felsejlik belőle a szakterületet átható kíváncsiság és izgatott várakozás, átélhető a felfedezés varázsa.
 
A Biblia világa arra vállalkozik, hogy térbeli keretbe foglalja s földrajzi közegbe illessze a Biblia történeteit és a bibliai szereplőket. Az olvasó így jobban megismerheti és megértheti a Bibliához kötődő tájak és kultúrák gazdag történelmének bonyolult szövedékében megbúvó eseményeket és cselekményeket, valamint a régió modern kori politikai viszonyrendszerét. Ez a mind méreteiben, mind dimenzióiban lélegzetelállító mű már formátumában is érzékelteti, hogy mennyire sokrétű és részletes információhalmazt rejt magában a Bibliáról és a bibliai tájakról. Több mint 650 színes fotót tartalmaz a témához kapcsolódó festményekről, rajzokról, metszetekről, szobrokról és tájakról. Mindezt további 125, a legújabb kutatási eredményeken alapuló térképpel teszi még teljesebbé. Ezek segítségével valósággal megelevenednek az olvasó előtt a Biblia szereplői, helyszínei és történetei. A mű méltó tisztelgés a Biblia nagysága és méltósága előtt, s szerte a világon megbecsült darabja lehet a családok könyvtárának. 

 

A kötet olyan helyekre kalauzolja el az olvasót, amelyek misztikus kisugárzással rendelkeznek. A régmúlt és a jelenkor kultikus helyei - például a rocamadouri Máriakegyhely - mellett az album bemutatja a legszokatlanabb szakrális alkotások, így a chartres-i székesegyház labirintusát, vagy a Glastonbury Tor óriási földhalma mögött megbújó szimbolikát. A mára részben elpusztult építmények, mint Stonehenge és a delphoi jósda felfedezését a legújabb rekonstrukciók segítik. A látványos fotók és illusztrációk segítségével végigkövethetjük az emberi hitvilág és építészet több ezer éve együtt íródó történetét.

Forrás: Libri - Kossuth K.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr453279958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.10.29. 08:27:51

Mindegyik nagyon jó könyv lehet,-remélem hogy sok diák él a kiváló lehetőségekkel!
süti beállítások módosítása