konyvtarosok 2012.01.21. 19:59

Tudtad-e,...

schweitzer.jpg...hogy 1875-ben, január 14-én született Albert Schweitzer Nobel-békedíjas orvos, zongoraművész? Az életéről készült, Egy élet Afrikáért című filmből itt láthatsz részleteket.

"Kisgyermek koromban nem értettem, miért csak az emberekért kell imádkoznom. Miután édesanyám lefekvés előtt megpuszilt, magamban kiegészítettem az esti imát egy általam kieszelt fohásszal valamennyi élőlényért."              ( Albert Schweitzer)

micimackó.jpg... hogy 1882 január 18-án született mindannyiunk nagy kedvence, Micimackó "szülőatyja", Alan Alexander Milne? (Vagy ahogy  találkozni szoktunk vele A.A. Milne...) Természetesen más irodalmi műfajokban is jeleskedett, de számunkra Karinthy Frigyes fordítása tette a Százholdas Pagony lakóit feledhetetlenné. "Daloljatok a kedvemér', csak ennyi, mit egy medve kér" - ahogy Micimackó mondta.

ady.jpg...1919 január 27-én halt meg Ady Endre?

"Nem bírom már harcom vitézül,

Megtelek Isten-szerelemmel:

Szeret kibékülni az ember,

Mikor halni készül."

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr983591419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása