konyvtarosok 2012.01.28. 17:15

Könyvajánló

bronte.jpg"Kedves Naplóm, ez a leánykérés, amely néhány hónappal ezelőtt érkezett, óriási kavarodást idézett elő családunkban, sőt az egész faluban. Ki ez az ember, aki meg merészelte kérni a kezem? Miért van annyira ellene az apám? A leánykérés óta egyetlen éjszakát sem aludtam végig." Syrie James, a Jane Austen naplójának szerzője új regényében hasonlóan erőteljes és lenyűgöző képet rajzol Charlotte Bronte szenvedélyes, nyugtalan életéről. Mindenkinek vannak titkai. Ez alól nem volt kivétel Charlotte Bronte sem, akinek a világirodalom legromantikusabb és legidőtállóbb regényeit köszönhetjük. Milyen titkokat őrzött a szívében Charlotte Bronte? Mik voltak a legbensőbb gondolatai és emlékei? Milyen viszonyban volt öccsével és húgaival, akik mind tehetséges, megszállottan alkotó és sikerre szomjazó művészek voltak? Hogy jutott el odáig egy ismeretlen, vidéki lelkész leánya, aki majdnem az egész életét egy isten háta mögötti yorkshire-i falucskában töltötte, hogy megírja a Jane Eyre-t? Rátalál-e az igaz szerelemre az az írónő, akinek műveiből egész nemzedékek tanultak szeretni?

szabó magda.jpgSzabó Magda: Mondják meg Zsófikának

"Mit jelent az, ha egy gyerek nem stimmel? Hogy rossz?" Zsófika, a regény főszereplője nem tartozik az eminens tanulók közé, látszólag mindig bajt okoz, esetlenül csetlik-botlik a világban. Egyetlen ember volt, aki mindig megértette őt, az apja. "Élete utolsó percében is rá gondolt... miután rosszul lett, csak egyetlenegyszer szólalt meg már, azt mondta: "Mondják meg Zsófikának." Valamit üzenni akart neki, de mit? Már nem tudta befejezni a mondatot." Zsófika egyedül kell hogy megkeresse, "mit csináljon, ha stimmelni akar ". És Zsófika nemhogy kitűnőre vizsgázik emberségből, helytállásból, de ösztönös gyermeki ráérzéssél "beleszól" a felnőttek életébe... És ami a legfontosabb, közben igazi társakra, barátokra lel a felnőttek között.

Forrás: Libri

brit_1.jpgÚJ BRITANNICA HUNGARICA! A Kossuth Kiadó 2012-ben a magyar könyvpiacon egyedülálló programot indít – megjelenteti a 24 kötetes BRITANNICA HUNGARICA NAGYLEXIKON első kötetét. A sorozat előzménye a világ legtekintélyesebb enciklopédiája, az ENCYCLOPÆDIA BRITANNICA, melynek neve 1768 óta fogalom az egész világon. Az enciklopédia kötetei 2012 áprilisától kezdődően havonta jelennek meg két éven keresztül. A kötetek elsősorban az újságárusoknál lesznek elérhetőek, kedvező áron.

24 kötet 10 000 oldal 40 000 szócikk, 10 000 színes illusztráció,több ezer magyar vonatkozás.

Forrás: Kossuth K.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr1003630989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása