konyvtarosok 2012.02.08. 16:00

Könyvajánló

vizes kísérletek.jpgA Libri kínálatából válogattam néhány érdekesnek látszót:

Zsíros László Róbert: Vizes kísérletek

Ha szereted a kémia órákat, miért ne folytathatnál otthon is kísérleteket?  (Persze csak módjával...) Az érdekes Kísérletezzünk sorozat kötete ezúttal a vizet hívja segítségül a különböző kísérletekhez. Keverj italt kanál nélkül, készíts alufóliahajót vagy tejet. Rengeteg izgalmas kísérlet csak arra vár ebben a nagyszerű könyvben, hogy mindet kipróbáld! A tartalomból: Keveredés kanál nélkül; Jegestea forró vízből?; Elhízott mazsola; A lefogyott répadugó; Csupasz tojás; Cukros fogyókúra; ,Csinálj tejet!; Az úszó tojás; Könnyű-e a light kóla?; Búvár a palackban; Elsüllyed-e a pingponglabda?; Lávalámpa; Színes tűzijáték; Alufóliahajó.

kamaszkor körül.jpgVekerdy Tamás: Kamaszkor körül

A neves pszichológus-író olyan fontos kérdésekre keresi és adja meg a választ könyvében, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. A szülők sokszor nehéz helyzetbe kerülhetnek akkor, ha kamasz gyermekük lelki világát szeretnék jobban megérteni közös problémáik megoldásánál, ám hatékony segítséget találni nem mindig könnyű. Mi járhat egy kamasz fejében? Miért csinálja azt, amit csinál? Mikor szerelmes vagy magányos? Miért olyan önfejű? Egy könyv, amelyben a kamaszok őszinte gondolatai, érzései, és igazságai tárulnak elénk Vekerdy Tamás tolmácsolásában.

88 magyar tal.jpgKöteles Viktória: 88 magyar találmány

88 magyar találmány melyek megváltoztatták a világot. Kempelen Farkas már a XVIII. század végén ámulatba ejtette a közönséget verhetetlen sakkozógépével és ez még csak a kezdet volt. Az évek elteltével folyamatosan felhívtuk magunkra a világ figyelmét újabb és újabb találmányokkal és feltalálóikkal, akinek köszönhetően olykor jóval könnyebb vagy kényelmesebb lett az életünk és amelyek óriási lépésekkel járultak hozzá a tudomány fejlődéséhez. Büszkék lehetünk azokra is, akik ebbe a könyvbe nem fértek bele.

savanyú uborka.jpgStéphanie: Savanyú uborka csokoládéval

Stéphanie 13 éves; van egy bizalmasa: Garfunkel, a macskája, nem kevés temperamentuma, jó néhány problémája - például rossz osztályzatai a suliban, vagy szülei rendszeres nézeteltérései -; furcsa ízlése, hiszen kedvence a savanyú uborkás-csokoládés szendvics; zavarbaejtően pontos képe a felnőttek világáról, s nem utolsó sorban utánozhatatlan stílusa és írói vénája. Mindezek folytán naplója nagyszerű olvasmány és példa nélküli dokumentum a kamaszok világáról, amelyet bizonyára nemcsak a tinédzserek, hanem szüleik is elolvasnak. A könyv eredeti szövege iskolai füzetlapokon látott napvilágot, amelyet egy francia kislány írt tele, majd titokban eljuttatott egy kiadóhoz, aki felismerte tehetségét. Így született ez a nagy sikert aratott naplóregény.

Forrás: Libri

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr574076380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása