A 12. évfolyamról 52 tanulóval, 3 kísérőtanárral rendhagyó történelemórán vettünk részt szerdán délután a Terror Házában. A második emelettől a pincéig bejárható megrendítő tárlatot vezetéssel tekintettük meg. A látogatást a Pestszentlőrinc - Pestszentimre Közművelődési Alapítvány pályázatán Galgóczy Zoltán tanár úr által nyert pályázati összeg tette lehetővé, amelyből két könyv megvásárlásával a könyvtár állományát is gyarapítottuk.

magyartragedia_944-1947.jpgA „MAGYAR TRAGÉDIA 1944 - 1947” című album azoknak az olvasóknak ajánlható, akik nyomon kívánják követni a II. világháború végétől egészen a kommunista diktatúra végső berendezkedéséig tartó tragédiasorozatot, benne a holokauszttal, a szovjet fogolytáborba hurcoltakkal, a délvidéki magyarokkal, a sváb tragédiával, a felvidéki magyarokkal történtekkel, amely „sebeket el kell kezdeni begyógyítani és közösen továbblépni a jövő felé”.

tortenelmi_arckepek_kis.jpgTőkéczki László: Történelmi arcképek (Politikus portrék a dualizmus korából)

Tőkéczki László történész arra készteti olvasóját, hogy átgondolja: ha a magyar történelmet és polgárosodásunkat ez a kor valóban meghatározta, akkor jobban meg kellene ismernünk azokat a személyiségeket, akik tevőlegesen hozzájárultak a kialakuló polgári Magyarország arculatához. A könyv  nem csak a közismert politikusokat állítja reflektorfénybe, hanem félig elfeledett személyiségekre is fölhívja a figyelmünket,  Az album-jellegű,  szép kiállítású könyvet illusztrációk, portrék és a korabeli eseményekről készült fényképek egészítik ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr144265507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása