konyvtarosok 2012.09.11. 11:27

Könyvajánló

némajáték.jpgFelvidéki Miklós: Némajáték

Felvidéki Miklós Némajátéka a 2011-es év hazai képregényszenzációja! A Fumetto képregényfesztivál díjas szerző első önálló kötete a képregényrajongók valóságos Mekkája.Vajon milyen szuperhőst alkotna magának egy képregényrajongó, ha tehetné? A történet négy szereplője szintén nagy képregényrajongó hírében áll, és egy nap megálmodják álmaik hősét, aki nem más, mint egy néma pantomimes, akinek ötletei minden nehéz helyzetben valóra válnak, és ezzel egy pillanat alatt elháríthatja a veszélyt. Igen ám, de van, aki egy kicsit sem tartja veszélytelennek a pantomimes játékát...

kiki.jpgKi kicsoda? Magyar olimpiai bajnokok Athéntől Londonig (kártya)

Gerevich Aladár, Keleti Ágnes, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Papp László, Puskás Ferenc, Gyarmati Dezső, Balczó András, Kozma István, Kásás Tamás, Janics Natasa, Kolonics György. Zseniális vívók, akiket évtizedekig nem lehetett letaszítani a trónról, verhetetlen vízilabdázók, úszófenomének, kajak-kenusok, tornászok, birkózók, ökölvívók, öttusázók. A magyar sport olimpikon büszkeségeit vonultatja fel a Helikon Kiadó hetedik, százlapos kártyajátéka. Van, akit arcról felismerünk, és van, akinek azonosításához kell némi szöveges segítség, sőt olyan nagyszerű régi bajnok is akad, akinek kilétét a kártyához mellékelt megoldófüzet segít kideríteni. Minden korosztálynak ajánlható!

Gerald Durrell: A halak jellemehalak.jpg

- Ez a kölyök nem normális - mondta ingerülten 1931-ben Lawrence Durrell, és ezt a megjelölést alkalmazta kisebb variációkkal azóta is Gerald öccsére. Márpedig Gerry, a család fekete báránya szerint épp hogy ő maga az egyetlen józan ember egy tébolyult világban; és a bolondok gyülekezetének néhány igen kellemes példányát vonultatja fel könyvének lapjain. A halak jelleme méltó folytatása annak a sorozatnak, amelyet a Családom és egyéb állatfajták meg a Madarak, vadak, rokonok nem egészen dicstelenül kezdett. Réber László rajzai csodálatos harmóniában egyesülnek a bogaras családnak, a távoli vidékek növény- és állatvilágának és a közelebbi tájak csudabogarainak mulattató történeteivel.

Forrás: Libri

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr524768281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása