zenevilág.jpg Yehudi Menuhin kezdeményezésére és javaslatára emelte október 1-jét az UNESCO Nemzetközi Tanácsa A ZENE VILÁGNAPJÁVÁ 1975-ben.

Részlet az első Világnap tiszteletére írott köszöntőjéből: "Jó lenne, ha a zenei héten egy-két percet a csendnek szentelnénk mindenütt a világon; a gondolkodásnak, a hallgatásnak és az elmélyedésnek. A zenének a zaj antitézisének kellene lennie. ... Azt mondanám, hogy az adott időben az egész világon legyen egy pár percnyi csend, mert ez nagyon fontos a zene élvezéséhez."

Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékezünk, megismerhetjük a különböző idők és kultúrák zenéit az  országszerte tartott színes zenei programokon. Hallgassátok meg a King's Singers együttes felvételét, amelyben ők a maguk módján állítanak emléket a nagy zeneszerzőknek...

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr84808082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása