konyvtarosok 2013.02.08. 09:52

Tudtad-e...?

ebook.jpgPapírkönyv nélküli könyvtár :(
A BiblioTech fantázianevet viselő nyilvános könyvtár legkésőbb ősszel nyitja meg a kapuit a texasi San Antonióban. A tervek szerint Bexar megye minden lakosa igénybe veheti az intézmény szolgáltatásait. A könyvtárban  egyáltalán nem találkozhatnak nyomtatott könyvekkel a látogatók.(!!!)
A szisztéma honosítása szakmai vélemény szerint nálunk is elképzelhető lenne, ha találnának neki egy olyan közeget, amelyben az e-olvasás már mindennapos szokássá vált. (Egy egyetemi központ vagy a technológia használatában élenjáró iskola lehet mondjuk ilyen közeg.) A számokat nézve a megoldás nem olcsó, bár egy tételből csak egyet kell venni, és azt akár száz ember is olvashatja egyszerre.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója, Fodor Péter szerint  az az igazán modern bibliotéka, amely minden korosztályt, társadalmi réteget ki tud szolgálni, akár papíralapú dokumentumokkal, akár elektronikusan, egyidejűleg -- a nagyobb magyar könyvtárak e-olvasókkal is.
ölelő könyv.jpgNemzetközi Könyvajándék Nap - február 14. :)
A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.
Azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én. Arra kérünk Titeket, hogy ezen a napon:
- ajándékozzatok könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek
- vagy hagyjatok könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.)
- vagy ajándékozzatok jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, napköziotthonnak, iskolai könyvtárnak vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.
Forrás: KIT (Könyvtár-Információ-Társadalom)

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr875042864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása