konyvtarosok 2013.02.15. 11:11

Könyvajánló

tom kicsi tom.jpgBarbara Constantine: Tom, kicsi Tom

Tom tizenegy éves és egy öreg, lepukkant lakókocsiban él az anyukájával, Joss-sal, aki inkább a nővére lehetne, hiszen még maga is csak huszonnégy éves. Nem is igazán viselkedik anyaként, esténként szeret sokáig szórakozni, hétvégéken pedig elutazni a barátaival, ezért Tom gyakran kénytelen egyedül boldogulni. Hogy legyen mit ennie, a szomszédok kertjéből csen ezt-azt. Mivel retteg attól, hogy fülön csípik és intézetbe dugják, gondosan eltüntet maga mögött minden nyomot. Egy este az egyik zöldségeskertben egy idős nénibe botlik, aki tehetetlenül fekszik a földön. Madelaine bizonyára meg is halt volna, ha nem téved arra Tom. De mitévő legyen a kisfiú, hiszen tilosban jár?

irodalmi helynevek.jpgErős Zoltán: Magyar irodalmi helynevek A-tól Z-ig

" Kezdetben lelkes irodalombarátként, majd később hivatásos irodalmárként eredtem költőink, íróink nyomába. A Magyar irodalmi helynevek A-tól Z-ig elsősorban az iskolai irodalomórákhoz és az otthoni olvasáshoz kíván segítséget nyújtani; hol találhatók a térképen és valóságban íróink, költőink életéhez és munkásságához kapcsolódó tájak, helységek; milyen irodalomtörténeti érdekességek fűződnek az irodalmi helyszínekhez. A könyv műfaja lexikon, mégsem tekinthető annak. Tudatosan (a hatásvadászatot mellőzve) fogalmaztam úgy, hogy az olvasó beavatottnak érezve magát betekinthessen egy-egy irodalmi esemény mögé." (Erős Zoltán)

a kutyák.jpgCsányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek

Bukfenc és Jeromos könyve nemcsak két családi kutya életét mutatja be, hanem azt is, hogy hogyan lehet a kutyalélek rejtelmeit tudományos vizsgálatok tárgyává tenni. Azoknak szól, akik szeretnének a kutyaetológia világába bepillantani a tudományos könyvek szigorúsága és unalma nélkül. Az első kiadást sokan megszerették, azóta angolul is megjelent az Egyesült Államokban, és német nyelvre is fordítják. Az átdolgozott, harmadik kiadás tartalmaz néhány olyan új, érdekes felfedezést is például azt, hogy a kutyák szívesen és sikeresen képesek gazdájukat utánozni , amiket az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói tettek az utóbbi években.

Forrás: Libri

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr555081559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása