piros emberke.jpgAz Orpheusz Kiadó és a Magyar Írószövetség olvasásnépszerűsítő vetélkedőt hirdet A jövő olvasója címmel. A versenyre szeretettel várunk 11-12. osztályos, irodalom iránt érdeklődő 3-5 fős csapatokat. A vetélkedő során a diákoknak játékos feladatok formájában kell számot adniuk a kijelölt irodalmi művek ismeretéről.

Jelentkezhetnek: 11-12. osztályos tanulók 3-5 fős csapatokat alkotva. Egy iskolából (osztályból) több csapat is jelentkezhet, de szeretettel várunk a korcsoportba tartozó baráti társaságokat is.

Jelentkezési határidő: 2013. március 20.

Jelentkezni e-mailben lehet: orpheusz.kiado@gmail.com
A levél tárgyában kérjük feltüntetni: A jövő olvasója
A jelentkezéskor kérjük adják meg az alábbi adatokat:
- a csapattagok neve és életkora, mely településen laknak: pl: Kovács József (17, Budapest)
- a csapatkapitány neve, elérhetősége (e-mail, telefon):
- ha osztálytársakként/iskolatársakként indulnak, akkor az iskola pontos nevét és címét, az osztályfőnökük nevét, elérhetőségét
- ha baráti társaságként indulnak akkor a csapatkapitány lakcímét, szülei nevét, elérhetőségét

A jelentkezési határidő lezárta után minden csapatot értesítünk a játék további menetéről, az elődöntő időpontjáról stb.

Az elolvasandó művek:

Bródy Sándor: Jegyzetek a szerelemről, Dsida Jenő: Arany és kék szavakkal, Füst Milán: Nevetők, Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember, Jékely Zoltán: Kincskeresők, Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül, Krúdy Gyula: A vörös postakocsi, Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét, Szép Ernő: Emberszag, Weöres Sándor: Psyché. (A kiemeltek megvannak a könyvárban!)

A sikeres játékhoz elengedhetetlen a fenti művek elolvasása.

A vetélkedő helye: a Magyar Írószövetség klubterme (1062 Budapest, Bajza u. 18.)

A vetélkedő időpontja:

elődöntő: 2013. áprilisa

döntő: 2013. május 30.

Nyeremény: Az első három helyezett és a különdíjasok értékes ajándékcsomagot kapnak, valamint ajándékként részt vehetnek a július 18-21 között Balassagyarmaton megrendezésre kerülő A jövő olvasója irodalmi táborban. A tábor során a diákok zenés, irodalmi és színházi programokon, kirándulásokon (Horpács, Bánk, Sztregova, Selmecbánya) vehetnek részt, előadásokat hallhatnak az irodalmi élet szereplőitől.

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr945117438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása