nyári aj..jpgMindenkinek nagyon jó időt, jó programokat vagyis jó vakációt kívánok! A programokból az olvasás sem marad ki remélhetőleg, ehhez ajánlok néhány könyvet:

 

szent joh_1.jpgLeiner Laura: A Szent Johanna Gimi Kalauz

Egy letehetetlen, olvasmányos kötet, ami nélkül nem kezdődhet el a vakáció. A nagy népszerűségnek örvendő ifjúsági könyvsorozat főszereplője, Reni, a sorozat 7. részében már irigyelt végzősként léphet be társaival együtt a 12.b osztály ajtaján. Az utolsó év sok-sok emlékezetes, izgalmakkal és vidám bulizásokkal teli pillanatot, na és persze ugyanennyi komoly, megfeszített munkát is tartogat az érettségiig. A Libri Aranykönyv Díjátadó Gála gyermek kategóriájának első helyezettje méltán vált a tini olvasóközönség nagy kedvencévé, amelynek folytatásaként Leiner Laura egy kihagyhatatlan kalauzt készített el hűséges olvasóinak, melyben kulisszatitkok, kimaradt jelenetek, kérdések és válaszok a gimi életéről, valamint temérdek sok érdekesség vár.

 

időfutár.jpgGimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Időfutár

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak.
Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi, a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...
A Gimesi-Jeli-Tasnádi-trió rádiójátéka végre regényformában is!

Forrás: Libri

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr65353538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása