konyvtarosok 2015.05.14. 10:33

Könyvajánló

tudomany.JPG"Sokan elmondják, hogy Budapest milyen sok tudósnak volt szülővárosa, iskolájának színhelye vagy munkahelye, de azt sokkal kevesebben tudják, hogy kik voltak ezek a tudósok, miért is lettek híresek, hol éltek, hol dolgoztak, hol van szobruk. Ez a gazdag tartalmú, gondosan és nagyon szépen megírt, nagyon sok fényképpel illusztrált könyv elvezet emléktáblákhoz, szobrokhoz, egyetemi tanszékek épületeihez. Feltárja és az olvasóhoz közel hozza egy város tudományának sikerekkel és tragédiákkal teli történetét."

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Az eredeti angol nyelvű kiadásról írták:

„Örömmel ajánlom a Hargittaiak könyvét, amely a szülővárosomból, Budapestről származó meglepően sok tudós különleges szinergiájáról szól.  Akárhová kerültek is, a kihívást jelentő iskolák és inspiráló tanárok adtak sikereikhez útravalót."

Oláh György, Nobel-díjas, University of Southern California

,

A bejegyzés trackback címe:

https://bagolyhir.blog.hu/api/trackback/id/tr787458488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása